· Képek: Honda · 2017. november 10. 5

Honda CB4 Interceptor prototípus

A jövőbe repít

A Neo Sports Café projekt alaposan felpezsdítette az életet a japán gyártónál: most egy újabb, egészen különleges masinát lepleztek le. Egyelőre csupán tanulmányról van szó, de reméljük, egyszer megvalósulhat.
A Honda az idei EICMA-n is bemutatja a vállalat római székhelyű kutatás-fejlesztési részlegének formatervezői munkáját, mégpedig a stand Design Studio névre keresztelt részén. A fő kiállítási tárgy ezúttal a CB4 Interceptor, ami a Neo Sports Café irányvonal egyik gyümölcse, akárcsak a 2015-ben, ugyancsak Milánóban bemutatott CB4 Concept. Az új tanulmány – ahogy a vállalat fogalmaz – egyfajta Sport Endurance élt ad az eredeti modellnek, így aztán vadonatúj irányzatot indít az egyébként is óriási népszerűségnek örvendő café racerek világában.
{{articleGallery[16423].caption}}
A koromfekete fényezés eleganciát kölcsönöz a vasnak, ugyanakkor remekül harmonizál a sportos vonalvezetéssel. A jellegzetes idomok alatt ultramodern technika lapul, s igazi különlegességeket is belecsempésztek a mérnökök – egyik ékes példa erre a fejidomba integrált lapátkerék, amelyet a menetszél hajt, s a digitális műszeregység működtetéséhez szükséges áramot hivatott termelni. Ezen felül az okostelefonokkal és egyéb eszközökkel társítható képernyő állandó mobilkapcsolatot biztosít, egyben navigációs rendszerként is működik, továbbá vészhívások indítására is alkalmas.