Több mint negyven év után tért vissza Európába a Honda legendás örömmotorja, a Dax és csatlakozott a márka másik két ikonjához, a Monkey-hoz és az MSX125 Gromhoz. A következő szezonban még feltűnőbb színekkel lép színre a legendás modell, ez lesz funkys Pearl Glittering Blue, míg a közkedvelt Pearl Nebula Red és Pearl Cadet Grey továbbra is elérhető marad.

Megújult a Honda CB125F és a Dax

Ha végigfut a tekintetünk az üléstől a krómozott kormányig, a hosszan elnyújtott váz a látványos kerekekkel és az alacsony ülésmagasággal egy kedves tacskóra emlékeztet, ami az eredeti, 1969-ben megjelent modell elnevezéséhez is vezetett: így lett ST50 Dax.

honda-cb125f-es-dax-2024

A 2024-es ST125 Dax tervezésekor is ragaszkodtak a korhű, ikonikus megjelenéshez. Természetesen nem hiányzik róla a mindennapi közlekedést megkönnyítő, modern LED-világítás és a negatív szedésű LCD-kijelző sem, formatervének hangsúlyos eleme pedig a stílusos utaskapaszkodó, melyet a hatvanas években született elődök alkatrészeiről mintáztak. 

honda-cb125f-es-dax-2024

A Honda világszerte kedvelt, CB125F modellje tökéletes első lépést jelent a motorozás világába. A korábban általunk is tesztelt és igencsak megkedvelt gépet 2020-ban teljesen áttervezték a Honda szakemberei, ekkor kapott új erőforrást, vázat és külsőt, melybe beletartozott a LED-fényszóró és a digitális fogyasztásmérővel kiegészített, új műszeregység is. Nem véletlen hát a sikere: tavaly a CB125F volt Európa második legnépszerűbb 125 köbcentis motorkerékpárja – több mint 7000 darabot értékesítettek belőle.

honda-cb125f-es-dax-2024

Jövőre még csábítóbb formában folytatja pályafutását a CB125F: rövidebb kipufogóval, hosszabb, krómozott hővédő burkolattal és masszívabb kapaszkodóval lép színre. A fényezésről sem feledkezhetünk meg, hiszen a meglévő mellett két új szín lesz elérhető: az Imperial Red Metallic és Matt Marvel Blue Metallic. A megújult Dax decemberben érkezik az európai márkakereskedésekbe, míg a CB125F januártól lesz elérhető.