· 2017. április 21. 7

Itt az új Honda Fireblade versenykivitele

Tobzódunk a pályagépekben

A műszaki alapok nem változtak, ám így is számos eltérés felfedezhető a legvadabb Firablade-en. Első körben csupán néhány tucatot készítenek a versenykész superbike-ból, mely alig kerül többe, mint egy lámpákkal felszerelt, új hatszázas.
A tavaly ősszel leleplezett Honda Fireblade CBR1000RR SP2-t megfosztották a pályán oly' felesleges kiegészítőitől, így hiába is keresnénk rajta lámpákat, tükröket és hasonló felszereléseket, ezáltal még könnyebbé vált, mint az egyébként is csupán 195 kilós alapmodell.
{{articleGallery[13264].caption}}
Ezen túlmenően átalakították a hűtőrendszert is, így nagyobb radiátorok igyekeznek biztosítani a termikus egyensúlyt - beleértve az új, hatékonyabb olajhűtőt is -, módosítottak a szívó- és kipufogószelepeken, valamint a dugattyúk is eltérnek az alapmodellétől.
{{articleGallery[13266].caption}}
Mindezt megfejelték a légiesen könnyű idomzattal, így állt össze a pályaorientált CBR, melyből első körben mindössze negyven darabot értékesítenek. Lapinformációk szerint az ára hozzávetőleg 1,8 millió jen, azaz átszámítva 4,79 millió forint lesz.