· Képek: Honda Motorcycles · 2018. október 1. 37

Újra lesz Honda CR500!?

A masztodon visszatér

Eddig csak pletyka szintjén merült fel, mostanság azonban egyre biztosabbnak látszik, hogy újra piacra dobják az ikonikus kétüteműt, ami a hírek szerint még ősénél is brutálisabb lesz.
A Honda amerikai képviselete tavaly áprilisi tréfaként bedobta, hogy újra feltámasztják a legendás CR500 modellt. Ahogy a mondás tartja, minden viccnek igaz a fele, s nagyon úgy fest, hogy ezúttal is helytálló a kijelentés, ugyanis nem sokkal ezt követően kiderült, hogy a vállalat szabadalmi terveiben ténylegesen szerepel egy új CR típus. Nemrégiben hivatalosan is megerősítették, hogy valóban újra kapható lesz a fenevad, s jóllehet túl sok adatot még nem tudni róla, a legfontosabbak máris kiderültek. Nevezetesen, hogy bár a kétkerekű eddig is méregerős volt, a mérnökök tovább javítottak teljesítményén, így a félliteres, kétütemű hajtóműből ezentúl bődületes, 92 lóerő tör majd elő, amihez elődjénél tíz kilóval könnyebb, alig 90 kilós (!) száraztömeg társul, köszönhetően annak, hogy a váz tömegéből sikerült 14 kilót lefaragni.
{{articleGallery[19527].caption}}
Bár a modell áttételezése rövid, úgy hírlik, a gép 140 km/órás végsebességre lesz képes, ami igen sokatmondó, annak ellenére, hogy egy ilyen jellegű masina esetében közel sem ez a legfontosabb adat. A tervek szerint az új CR500 a Honda 2019-es palettájának részét képezi majd, így hamarosan teljes valójában is láthatjuk majd a régi-új klasszikust.