Néhány nappal ezelőtt leplezték le a Honda legújabb terepmotorjait, élen a 250-es és a 450-es CRF-fel. Legfontosabb újításként a gépek 70%-ban megújult alumínium hídváza említhető, mely többek között abban tér el elődeitől, hogy merevebb lett, és megerősítették rajta a lengőkar, valamint a központi rugóstag bekötési pontjait.

honda-crf-bemutato-2024

Megújultak a Honda CRF krosszmotorok

A vadonatúj, 49 mm-es belsőcső-átmérőjű Showa teleszkóppár a teljes mozgási tartományban, azaz az összenyomódás kezdetétől egészen a végpontig precíz visszajelzésekkel és kifinomult csillapítással támogatja a pilótát a köridők lefaragásában. A könnyű kezelhetőség érdekében optimalizáltuk a Showa központi hátsó rugóstagot is, a Pro-Link himbarendszert pedig úgy alakítottuk át, hogy a legnehezebb terepeken is mindent felülmúló teljesítményt nyújtson

– nyilatkozták a tervezők a legújabb Hondákról.

honda-crf-bemutato-2024

Természetesen a hatékonyabb váz mit sem érne új, még izmosabb erőforrás nélkül, ezért a 2025-ös modellek egyhengeresei sem maradtak érintetlenül. Erről tanúskodik az áthangolt befecskendezés, az új főtengely, valamint a jelentősen átalakított szívó- és kipufogóoldal. A főtengely merevebb lett a hajtókar-csapágynál és csökkentették tehetetlenségi nyomatékát, ennek eredményeként még könnyebben pörög fel az erőforrás, ami aligha mellékes szempont egy versenycélú motornál. A kedvezőbb gázlengések érdekében még egyenesebb úton juthat át a levegő a szűrőházon, a csöveken és a szívócsatornákon, ilyenformán egyenletesebben adagolható a teljesítmény és dinamikusabbak, egyszersmind biztonságosabbak lehetnek a kigyorsítások. 

honda-crf-bemutato-2024

Hogy már messziről megkülönböztethető legye a két újdonság, a 2025-ös CRF250R és 450R egyaránt új védőelemekkel és oldalidomokkal gördül le a gyártósorról, és a fényezés, illetve a grafika is változott, s a megjelenést egyebek mellett az első sárvédőt díszítő Honda-szárny teszi még ütősebbé. A két nagyágyú mellett több kisebb modell, név szerint a CRF50F, a CRF110F és a CRF125F is megkapta a negyedliteres változat fényezését, és grafikáját.