· 2019. július 23. 9

AT-motoros Deauville a Hondától

Igen, akarjuk!

Egy karcsú, sorkettes túramotor, ami DCT-erőátvitellel is elérhető? A világjárók nagy többsége valószínűleg elégedett lenne vele, és a pletykák szerint már nem is kell túl sokat várniuk rá.
Használtmotorként már bemutattuk a Deauville-t, és bizony nem fukarkodtunk a dicséretekkel, hiszen egy típushibáktól mentes, szinte örökéletű és igencsak közkedvelt gépről van szó. Nem csoda, hogy a japán mérnököket is foglalkoztatja az utódlás kérdése, már csak azért is, mert az NTV700 Deauville 2006-os piacra dobása óta nem hallottunk a modellről.
{{articleGallery[22674].caption}}
Úgy hírlik, egy bevált hajtásláncot, az Africa Twin sorkettesét építenék egy vadonatúj vázba, hogy DCT-vel megspékelt és viszonylag keskeny géppel lephessék meg a motorosokat. A Moto Station beszámolója szerint egy „rendkívül megbízható forrás” gyakorlatilag tényként kezelte az új Deauville érkezését, ami már csak azért is remek ötlet, mert a kifejezetten népszerű, középméretű endurók mellett egyre nagyobb igény lenne hasonló hengerűrtartalmú túragépekre is. Aki tehát DCT-s Honda túramotorra vágyik, de a VFR1200 és a Gold Wing is túl testes neki, az joggal bizakodhat, hogy idén ősszel egy ínyére való géppel bővül a kínálat.