· Képek: Honda Motorcycles · 2018. november 2. 35

Új Hondák az EICMA-n

Az ezredes meg a többiek

A márka rajongói már tűkön ülve várják a jövő heti milánói motorkiállítást, amire a pletykák szerint több nagy durranással is készül a Honda, egyebek mellett egy új Fireblade-del és CB650-nel.
Jövő héten kezdetét veszi az ősz egyik legnagyobb motoros seregszemléje, a milánói EICMA. Volt olyan gyártó, amelyik nem várta ki a „hivatalos” bemutatót, s nagy meglepetésre már hamarabb lerántotta a leplet újdonságairól, ám a legtöbben a kiállításra időzítik jövő évre szánt modelljeik debütálását. Utóbbi csoportba tartozik a Honda is, amely mindeddig titkolózott, bár a híresztelésekből már jórészt sejthető, mi várható a japán gyártótól. Egyrészt nagy valószínűséggel itt tárják a nagyközönség elé a cég zászlóshajójának, a CBR1000RR-nek a legújabb kiadását, amit már hosszú ideje izgatottan várnak a legendás típus rajongói.
{{articleGallery[19904].caption}}
Alapjaiban megújult modell várható, mégpedig lényegesen magasabb csúcsteljesítménnyel, valamint továbbfejlesztett elektronikai arzenállal. A hajtómű átdolgozásával a gép teljesítményét a bűvös kétszáz ló fölé húzzák, hogy valóban versenyképes konkurenciát állíthassanak például a közvetlen rivális Ducati Panigale V4-nek vagy az új S 1000 RR-nek. Továbbá nagyon úgy fest, hogy előrukkolnak a Neo Sports Café termékcsalád legújabb tagjával, a 125-ös, 300-as és 1000-es kiadás mellé érkező CB650R-rel is. A középkategóriás masinával a família jóformán teljes lenne, hiszen így a kezdőktől a tapasztalt öreg rókákig bárki megtalálhatná közöttük a megfelelő társat. Kíváncsian várjuk tehát, mivel rukkolnak elő a japán vállalatnál - akárhogy is lesz, mi beszámolunk róla!