A CBR1000RR mellett mellett az EICMA motorkiállításon megmutatta magát a Neo Sports Café termékcsalád új tagja, a csinos CB650R, ami testvéreihez hasonlóan minimalista és letisztult stílusú, esztétikusan vegyíti a café racerek ihlette formavilágot a modern vonalvezetéssel. Természetesen ezen is a família védjegyének számító kerek első fényszóró és jellegzetes formájú üzemanyagtartály kapott helyet, műszakilag pedig olyan összetevők fokozzák a minőségérzetet, mint a 41 millis csúszószár-átmérőjű, fordított Showa teleszkópok, a négydugattyús első féknyergek, a HSTC, vagy épp a nyomatékhatárolós tengelykapcsoló.

honda-eicma-2018-cbr-650-r-19972

Vonzó középkategóriás modell született a Neo Sports Café termékcsaládot teljessé tévő CB650R képében, ami látványos külseje mellett prémium minőségével hívja fel magára a figyelmet
Ezen felül most láthatta először a nagyközönség a CBR650R-t, amelynek éles, agresszív vonalvezetésű idomait, rövid hátsó traktusát és fénydiódás első lámpatestét a literes Fireblade ihlette. A modell hat kilóval könnyebb, mint a CBR650F, ráadásul 30 millivel előretolt kormányának, hátrébb és magasabbra helyezett lábtartóinak köszönhetően sportosabb vezetési pozíciót kínál.
honda-eicma-2018-cbr-650-r-19963
Pörgős erőforrása, pazar teljesítménye és klasszikusan sportos külseje okán méltán kapott R jelölést a Honda legújabb hatötvenese
A kétkerekűben a Honda klasszikus sornégyese dolgozik, amit úgy hangoltak, hogy öt százalékkal nagyobb csúcsteljesítményre képes, maximális 94 lóerejét 12 ezres fordulatszámon adja le. A CBR650R és CB650R egyaránt elérhető 35 kW-os változatban, így korlátozott vezetői engedéllyel rendelkező pilótáknak is remek választás lehet.