· 2020. október 14. 31

Megjelent a Honda Forza 750

Forza, azaz erő

Most aztán tényleg méltó a nevére a Forza, hiszen megjelent a népszerű robogócsalád legerősebb, egyben leggyorsabb tagja. Persze nem csak ez az újdonság, hanem a most először rendelhető Honda Smartphone Voice Control is.
A vadonatúj Honda Forza 750 a kategória egyik legerősebb, legfürgébb modellje, mely hamarosan Magyarországon is megvásárolható lesz.
{{articleGallery[27241].caption}}
Sokoldalú gépről van szó, hiszen nevéhez illően sportos és kezes, de kényelme és időjárás-védelme hatékony, így utazómotorként, túragépként is beválhat. Természetesen ebben is az NC-sorozat 745 köbcentis sorkettese dohog, melyhez alapáron jár a dupla kuplungos (DCT) váltó, sőt a háromállású üzemmódkapcsoló és a szintén háromállású kipörgésgátló (HSTC) is.
{{articleGallery[27244].caption}}

Megjelent a Honda Forza 750

A felfüggesztés és a váz ismerős lehet a korábbi Hondákból, ugyanis Pro-Link himbarendszerrel társított alumínium lengőkar csatlakozik a hagyományos, acél csővázhoz, elöl szokatlanul nagy, 17-es átmérőjű felni segít átsuhanni az úthibákon, kátyúkon, míg a fékrendszer radiális rögzítésű nyergekre épül.
{{articleGallery[27245].caption}}
Használati értékét fokozza a teljes értékű bukósisak befogadására is alkalmas, 12 V-os USB-aljzattal ellátott, ülés alatti tárolórekesz, a minden elemében LED-es világítás és az okostelefonokhoz csatlakoztatható, 5"-os LCD-műszeregység.
{{articleGallery[27246].caption}}
A műszeregység kapcsán kiemelték a mérnökök, hogy most először lesz elérhető Honda motorkerékpárokhoz az új Smartphone Voice Control System, mely segítségével a kormány bal oldalán elhelyezett kapcsolóval és hangutasítással is kezelhetjük a mobilt motorozás közben. Így hívást fogadhatsz, indíthatsz, sőt navigálhatsz is anélkül, hogy elő kéne venni a zsebedből a mobilt.
{{articleGallery[27242].caption}}
A Forza 750-ből természetesen 35 kW-os változat is készül, így a kezdők, újrakezdők is vezethetik A2-es jogsival. A modell ára 3 989 000 Ft lesz, azaz gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, mint például a Yamaha T-MAX, ám jóval erősebb annál (59 LE/6750), és a 17-es első kerék is komoly előny a változatos minőségű utakon ingázóknak.