· 2019. április 2. 4

Egyedi Honda Gold Wing Amerikából

A király új ruhája

A dél-kaliforniai Steady Garage csapata vette kezelésbe a legendás óriásgép aktuális változatát, hogy megmutassák, milyen is a Gold Wing egy kicsit más felfogásban. A fényezés elsőre meghökkentő, de ezt leszámítva igencsak ütős lett a Cool Wing névre keresztelt vas.
Azt már régóta tudjuk, hogy nem kell a szomszédba menniük az amerikai tuningcégeknek vagány és egyedi megoldásokért, de a Steday Garage legújabb átalakítása még a megszokottál is komolyabbra sikeredett.

A király új ruhája

Persze könnyű a jóból még jobbat kihozni, az új, sajátos első felfüggesztésre épülő Gold Wing eleve remek alap, a japánok gigantikus túrázója már alapkivitelben is tekintélyt parancsoló. A csapat úgy közelítette meg a témát, hogy nem akartak túlságosan elszakadni a Gold Wing alapvető értékeitől és stílusától, inkább a részleteken finomítottak kicsit.
{{articleGallery[21537].caption}}
Első blikkre feltűnik, hogy alaposan leültették a gépet, az viszont már csak a lemezek alá nézve derül ki, hogy száműzték az eredeti futóművet, és légrugókkal érték el, hogy - álló helyzetben - ilyen alacsonyra kerüljön a gép hasa. Igazán szép látvány a küllők nélküli teli felni, amelynek árnyékában szinte elvész az így már nem is olyan nagynak tűnő, 320-as féktárcsa.
{{articleGallery[21538].caption}}
Nem sokat dolgoztak az idomzaton, de annyi módosítást azért végrehajtottak rajta, hogy első ránézésre látsszon a különbség a szériamodellhez képest. Formás lett az egyedi, gazdagon bordázott nyereg, szépek az innen-onnan kivillanó fém alkatrészek, szebb lett az átdolgozott plexi is, a különleges árnyalatú kék fényezés pedig igazán feldobja az összképet.
{{articleGallery[21539].caption}}
Figyelemreméltó extra a két rozsdamentes acélból készített levegőtartály, a Viair 380c légkompresszor és a motorkerékpárokon egyelőre ritkaságnak számító holttérfigyelő is.