· 2020. június 18. 19

Kicsi a bors, de erős!

Honda Monkey 125 a versenypályán

Mit tud versenypályán a napjainkban komoly árengedménnyel kínált Honda Monkey 125? Alaposan megkergették a legendás modell legújabb változatát.
A Honda „Z” generáció tagjai, közismertebben Honda Monkey modellek először 1964 márciusában kerültek piacra a Z50M modellel. Az eredetileg vidámparkokba, gyermekeknek szánt, ötvenes erőforrással felszerelt robogóból hamar a Honda egyik leghíresebb motorkerékpárja lett.
{{articleGallery[25755].caption}}
Nemrég, 2017-ben fejeződött be a „Z” generáció gyártása, majd 2018-ban jelent meg az új, 125 cm3-es Monkey, mely a jellegzetes formatervet megörökölve indult hódító útjára. A Monkey célközönségébe minden korosztály beletartozik, fiatalok, idősek egyaránt fülig érő szájjal szállnak le a játékos kétkerékűről.
{{articleGallery[25756].caption}}
A kicsi és könnyű, 107 kilogramm össztömegű motorkerékpárt egy 125 cm3-es hengerűrtartalmú, léghűtéses erőforrás hajtja, mindez egy IMU-vezérlésű, ABS-fékrendszerrel és USD-villával egészül ki. Mi sem bizonyítja ékesebben fürgeségét, hogy az alábbi videóban erején felül teljesített versenypályán is a csöppség:
Természetesen azt is megmérték, amire mindenki kíváncsi, a pályán elért csúcssebességet – egészen pontosan 123 km/órát mutat a műszer a videóban. Persze ehhez már „rendes” futómű dukál, ami korántsem volt természetes a régebbi modelleknél, ugyanis csak a Z50J-n, 1974-től került felfüggesztés az apró motor alá.
Ha bejön a „kismajom”, most a készlet erejéig - de legkésőbb június 30-ig - akciósan juthatsz hozzá – akit érdekel az ajánlat, valamint a további részletek, az itt találja a kis Monkey részletes leírását, valamint új, akciós árát.