Az egyik legpatinásabb japán gyártó, a Honda Motor Company már a negyvenes években jelen volt, mára pedig a világ egyik vezető járműipari cégévé vált. Sikere egyaránt köszönhető a sportban elért eredményeknek és a kisebb hengerűrtartalmú, praktikus, strapabíró kétkerekűeknek, így nem is csoda, hogy alig egy évvel ezelőtt már a 300 milliomodik (!) motorkerékpár elkészültét ünnepelhették.

Most egy kedves, rendhagyó kisfilmmel lepték meg a rajongókat, melyből kiderül, milyen sokrétű is a Honda tevékenysége, beleértve a két- és négykerekűek világát, a járássegítő robotokat és immáron a cég vadonatúj repülőgépét, a HondaJetet is:

Az első, motorral hajtott kerékpártól a Man TT-n szerzett győzelemig - a Honda története

A japán gyártó utóbbi idők motoros seregszemléin rendre tucatnyi újdonsággal rukkolt elő, így idén ősszel is felmerül a kérdés: az év közben leleplezett RC213V-S és az Africa Twin mellett vajon milyen gépekkel lepik meg a rajongókat? Akárhogy is, néhány hét múlva, az európai és ázsiai motorkiállításokon mindenre fény derül, és a 2016-os modellekkel tovább száguld a 67 éves sikertörténet.