Neo Sports Café néven fut a Honda új projektje, melynek keretében formát ölt a nagyközönség által már nagyon várt, új csupaszmotorjuk. A vasról korábban már készítettek egy kisfilmet, melyben utaltak vonalvezetésére, s a nyilvánosságra hozott információk alapján az is kiderült, hogy egy sornégyes erőforrás dolgozik majd benne, az azonban nem vált világossá, hogy egy teljesen új modell készül-e, vagy a CB1000R retró stílusú változata.

Az első, titokzatos beharangozó videó

A napokban egy újabb klip került fel a világhálóra, mely továbbra is sejtelmes ugyan, a korábbinál mégis többet enged láttatni a gépből, így egyre inkább arra enged következtetni, hogy a nagy H is retróvonalon erősít. A kezdő képkockákon kirajzolódik a kétkerekű sziluettje, így a fénydiódás lámpatestek, a kormány, az üzemanyagtartály, a kipufogó és a nyereg formája is.

A legfrissebb Neo Sports Café-kisfilm

Kivehető, hogy a rendszámtábla nem a szokásos módon, a faridomra rögzítve kapott helyet, hanem a hátsó kerék mögött helyezkedik el, továbbá felsejlik a formatervezett, szép ívű lengőkar is. Valószínűleg a kisfilmek újabb részeire sem kell sokat várnunk, hiszen a gyártó november elején, a milánói EICMA motorkiállításon hivatalosan is bemutatja négyhengeres újdonságát.

Frissítve:

Időközben, a Tokiói Motorkiállításon bemutatták a prototípust, mely valószínűleg a hamarosan megjelenő CB1000R elődmodellje:
honda-neo-sports-cafe-16186
Honda Neo Sports Concept
Megnyerő, modern, fiatalos forma, amivel sikeresek lehetnek a távol-keleti, illetve európai kihívókkal szemben - már alig várjuk, hogy lássuk a szériaérett változatot!