A Honda által fejlesztett kommunikációs rendszer lehetőséget ad a tulajdonosoknak, hogy kihasználhassák Android™-alapú okostelefonjaik szolgáltatásait – áll a Honda friss sajtóanyagában, mely bemutatja, miért is hasznos az új Smartphone Voice Control és a hozzá kapcsolódó alkalmazás.

RoadSync, a navigálás és zenehallgatás új szintje

A Honda Smartphone Voice Control a 2021-es CB1000R-hez, Forza 750-hez és X-ADV-hez is szériatartozékként jár, míg a Forza 350-hez extraként rendelhető. Az új rendszer Bluetooth®-szal kapcsolja össze a járművet az okostelefonnal, így nagyban megkönnyíti a tájékozódást, kedvenc helyek és POI-k megtalálását, a kormány elengedése nélkül indíthat és fogadhat hívásokat a vezető, sőt láthatja a túra kiinduló- és célpontján várható időjárást is.
honda-roadsync-alkalmazas-28302
A Honda által fejlesztett Honda RoadSync alkalmazás 2020 végén vált letölthetővé az Egyesült Királyságban, 2021-ben pedig a többi európai országban is megjelenik. Használatával lényegesen egyszerűbbé válik menet k9zben a telefon kezelése és a navigálás is
A funkciók hangutasítással vagy a kormány bal oldalán elhelyezett, négyirányú kapcsolóval érhetők el, tehát nem kell elővenni hozzá a telefont, sőt, akinek van beépített mikrofonja a sisakban, az hangutasítással is vezérelheti a rendszert.
honda-roadsync-alkalmazas-28305
Google Maps-alapú navigáció Honda RoadSyncen keresztül. A rendszer „beszél” a pilótához, lépésről lépésre segítve a célba jutást, sőt a vezető is megadhatja hangutasítással a kinézett célállomást címét
Az alkalmazás máris elérhető az Egyesült Királyságban, és 2021-ben már az összes európai államban letölthető lesz.