· 2021. február 15. 5

Új funkcióval bővül az Africa Twin műszeregysége

Még okosabb Hondák

Többek között azért hasznosak a TFT-műszeregységek, mert így például nem kell GPS-t, leánykori nevén navigációs készüléket vásárolnunk. Már az Africa és a Gold Wing is összekapcsolható a mobilunkkal.
Nemrég még üres, számunkra haszontalan sajtóhír lett volna, hogy egy motor képes az Android Auto™ segítségével kommunikálni, hiszen hazánkban nem volt elérhető ez a szolgáltatás. Igen ám, de éppen decemberben röppent fel a hír, hogy hamarosan Magyarország és több kelet-európai ország is „felkerül a térképre”, vagyis ideje felzárkózni a gyártóknak.

Új funkcióval bővül az Africa Twin műszeregysége

Pontos dátumot egyelőre nem tudunk, de az mindenesetre biztató, hogy „pár hónapon belül” indul a szolgáltatás, azaz jó eséllyel idén nyáron már használhatják az autósok, motorosok. Nem véletlen, hogy a Honda is az utóbbi hetekben jelentette be, hogy a 2018 utáni Gold Wingekhez és az új Africa Twinekhez elérhető lesz a hasznos és könnyen kezelhető rendszer.
Így működik gyakorlatban az Android Auto a Gold Wing kijelzőjén
– Az Android Auto™ egy egyszerű és biztonságos módja a telefon használatának motorozás közben. Az egyszerűsített felülettel és a könnyen használható hangműveletekkel minimálisra csökken a figyelemelterelés, így a vezető tekintete az úton, míg keze a kormányon maradhat – szögezték le a Honda mérnökei. – Az Android Auto™ megkönnyíti a kedvenc zenék és üzenetküldő alkalmazások elérését – tették hozzá, bár nekünk, motorosoknak inkább a hangvezérlés és a könnyed navigálás révén lehet érdekes.
honda-sfrica-twin-apple-car-play-es-android-29020
Egyre több Honda motorkerékpárhoz lesz elérhető a szolgáltatás, jelenleg az Africa Twinek és Gold Wingek tulajdonosai élhetnek a lehetőséggel
A jövőben több Honda modellhez is elérhető lesz az Apple CarPlay és az Android Auto – derült ki a sajtóközleményből –, vagyis egyértelmű trend, hogy ilyen okoseszközök váltják napjaink analóg vagy LCD-műszereit.