Több országban is levédette a Honda az XL750L nevet, ami arra utal, hogy valóban közeleg a régóta emlegetett Transalp bemutatója. Mivel ez egy erős kategória és többek között a remek Yamaha Ténéré 700-at és a visszatérő Aprilia Tuareget kell legyőznie a kihívónak, a hondások vadonatúj technikával küldik szorítóba a motort.

honda-xl750l-bemutato
Meglepődnénk, ha valóban ennyire hasonlítana a Transalp a valódi ralimotorokra. Mindenesetre több dizájnstúdióban úgy vélik, ilyen stílusú lesz az újdonság

Bár ez is kéthengeres lesz, nem az NC erőforrását kapja, hanem egy vadonatúj fejlesztésű, 755 köbcentis sorkettest, melynek csúcsteljesítménye várhatóan 70 és 80 lóerő között alakul. Azt is több helyen láthattuk, hogy inkább az Africa Twin CRF-alapú erőforrásával lesz rokon, így a jellegzetes hang és nyomatékleadás is garantált. Szerencsére szó sincs belpiacos kiadásról, sőt az egész világon elérhető modellről van szó, mivel máris levédették a nevet Japántól, Costa Ricán át, egészen Ausztráliáig, valamint az Európai Unióban is. A Transalp megjelenése 2022-re várható, de miként az anno az Africa Twinnél, most is jó eséllyel láthatunk egy prototípust vagy közel végleges modellt az őszi kiállításokon.