· Képek: Motoweek · 2020. január 21. 12

Iannone B-mintája is pozitív lett

Viszlát, MotoGP?

A második teszt is pozitív eredményt hozott, ezért az olasz pilóta biztosan nem vehet részt a MotoGP-teszten, sőt valószínűleg az egész szezont ki kell hagynia. Azt mondja, ártatlanul került ilyen helyzetbe.
Tegnap kiderült, hogy február negyedikén tartják Andrea Iannone fellebbezési tárgyalását, így már biztosan nem léphet pályára az Aprilia színeiben a sepangi MotoGP-teszten. Noha Iannone azt állítja, ártatlan, és tudta nélkül, étellel került szervezetése a tiltott anabolikus szteroid, ez egyelőre nem változtat a tényen, hogy az A- és B- minta is pozitív lett, ezért eltiltották a versenyzéstől.
{{articleGallery[24385].caption}}
Helyzetét tovább nehezíti, hogy a FIM svájci Nemzetközi Fegyelmi Bíróságának 45 napja van az ítélet kihirdetésére, vagyis megteheti, hogy csak március második felében menti fel Iannonét a vádak alól, amikor már javában zajlik az idei gyorsaságimotoros-világbajnokság.

Ki ugrik be Iannone helyére?

Persze az Aprilia már készül a B-tervvel, és jó eséllyel Bradley Smith-t állítja be Aleix Espargaro mellé, amíg nem tisztázódik az olasz pilóta helyzete. Ez azonban csak félmegoldás, ugyanis a teszteken minél több adatra lesz szükségük, ezért három motorral lépnek pályára, ám az még kérdéses, ki vezeti a harmadik gépet.
{{articleGallery[24395].caption}}
Felmerült Max Biaggi neve is, de ezt a szálat inkább csak a szenzációra éhes újságírók fantáziája táplálta, s Fausto Gresini is határozottan cáfolta az olasz visszatérését. Viszont annál nagyobb esélyt lát arra, hogy Karel Abraham vagy Lorenzo Savadori kap esélyt a bizonyításra, legalább is a FIM márciusi ítéletéig biztosan.