Ezúttal egy nem éppen tipikus, ám annál veszélyesebb közlekedési helyzet felvételét osztotta meg velünk a Biker 7T4 YouTube-csatorna, melyben azt rögzítette a motoros kamerája, hogy egy sofőr bizonytalanul lelassít, miután már beért a kereszteződésbe:

Mondhatjuk, hogy jó ideje sárga volt már a lámpa, mikor áthajtott alatta, ám most nem ez a legfontosabb része a történetnek. Mint láthatjátok, rendhagyó forgalmi rend volt a kereszteződésben, az autón pedig külföldi rendszám, ami kettős veszélyt rejt. A helyismeret nélküli sofőr nem mozog éppen otthonosan a pesti utcákon, ráadásul valószínűleg a navi utasításait követi, akkor is, ha azok éppen csőbe húzzák, hiszen az eredeti rendtől eltérően most nem lehet balra fordulni a csomópontban. Gondolom, mindenki kitalálta, mi következett ezután:

Nem mellékes, hogy a kamera rögzíti a motoros sebességét is, így ha összeütköznek, fel sem merülhetett volna a gyorshajtás gyanúja

A motoros elkezdte kikerülni az indokolatlanul lelassító autót, amikor a sofőr – fittyet hányva a felfestésre – kitette az irányjelzőt, és már be is fordult balra, bele sem nézve a visszapillantóba. Tanulságos eset, amiből azt érdemes megjegyezni, hogy ha bizonytalan sofőrt látsz, pláne külföldi rendszámú autóban, számíts rá, hogy váratlan manőverbe kezdhet! Vagyis legyél még óvatosabb, előzékenyebb, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, mint a felvételt készítő motoros!