Ezúttal is a Biker7T4 YouTube-csatorna jelentkezett egy motorosok – és autósok – számára is tanulságos videóval, amiben hétköznapinak tűnő, ám annál veszélyesebb közlekedési helyzetet mutat be. Átlagos forgalom Budapesten, 40-50-nel, folyamatosan haladó kocsisorok a többsávos úton – ennyit látunk az első másodpercekben a videón:

Rutinszerű mozdulattal sorol ki a motoros jobbra, a szélső sávba, majd onnan a kanyarodóba, és még a tempójára sem lehet panasz, hiszen a pillanatnyi sebességet is rögzítő kamerának hála láthatjuk: alig ötvennel megy az utolsó sávváltás előtt. Valószínűleg ez a szerencséje, hiszen így pont el tudja kerülni az ütközést:

Ezúttal nem a motoros volt a busz „holtterében”, hanem a kanyarodásra váró autósok, és csak a pilóta reflexén, illetve helyzetfelismerésén múlt, hogy nem csúszott bele a kanyarodósávban rostokoló kocsikba. Tegyük hozzá, elsőre lassúnak tűnhet a manővere, de a motor jobb oldalára rögzítették a kamerát, vagyis néhány pillanattal előbb látjuk a felvételen az álló autót, mint ahogy a vezető észlelhette.

Akárhogy is, szerencsésen megúszta a kalandot, felvétele pedig hasznos tanulsággal szolgálhat minden közlekedőnek: ha nagyobb jármű halad előtted, a szokásosnál is légy körültekintőbb, mert eltakarhatja a külső – vagy belső – sávban lassan haladó, esetleg álló autókat!