· 2019. május 23. 8

Miller is Panigaléra váltott

Ez lesz az álomcsapat?

Bautista történelmet írt idén a Suberbike-vb-n, és van rá némi esély, hogy hamarosan újabb trónkövetelő érkezik mellé a GP-ből.
Nemrégiben Moto2- és Moto3-tesztet tartottak Spanyolországban, a barcelonai pályán, ahol meglepetésre feltűnt a Ducati V4-es versenygépe is, amellyel Alvaro Bautista 11 győzelmet aratott az idei világbajnokságon. Maga a motor nem is keltett volna nagy feltűnést, ám a pilóta annál inkább, ugyanis Jack Miller vezette a Panigalét, aki idén már dobogóra állhatott a GP-ben, és 42 pontjával jelenleg hatodik helyen áll a tabellán.
{{articleGallery[22050].caption}}
Időeredményt nem közöltek a menetpróbáról, ami tulajdonképpen nem is volt hivatalos Ducati-teszt, csupán egy nyílt nap, ahol Miller megkezdhette az ismerkedést a V4-essel. Persze a fórumokon máris megindultak a találgatások, hogy - Bautista után - Millert is szerződtetik-e a WSBK-ba, főként, hogy a hírek szerint Alex Marquez érkezik a Ducati királykategóriás fiókcsapatába 2020-ban. Logikus lépésnek tűnik Miller leszerződtetése, hiszen a két pilóta összességében hasonló eredményt ért el a MotoGP-ben, s az elmúlt két évben fej-fej mellett versengtek: tavaly 12. és 13. helyen végeztek, míg 2017-ben 11. és 12. pozícióban zárták a vb-t.