· Képek: Honda Racing · 2017. február 15. 4

A nap videója: John McGuinness – Élet a motoron

TT-rajongóknak kötelező!

A Man TT 23-szoros bajnoka igazi élő legenda, az utcai versenyzés egyik meghatározó alakja. A Honda most egy hangulatos kisfilmet készített róla, melyben a látványos felvételek visszajátszása mellett ő maga mesél az életéről és a motorozásról.
A tízperces összeállítás bepillantást enged John McGuinness mindennapjaiba egészen a kezdetektől a legfontosabb mérföldköveken keresztül napjainkig. A pilóta mesél gyermekkoráról, azokról a jelentős hatásokról, amelyek befolyásolták karrierje alakulását, és hozzásegítették, hogy sokszoros bajnok lehessen.
- Úgy emlékszem az első utcai versenyemre 1998-ból, mintha csak tegnap lett volna – kezdi történetét. Elmondja, hogy hatalmas a szenvedélye a száguldás és a sikerek iránt, s hogy a világ egyik legnehezebb, legbonyolultabb pályáján motorozni egyszerűen megunhatatlan, újra és újra felemelő élmény. Szóba kerül természetesen a család is, tudniillik nem mindig tölt velük annyi időt, mint szeretne, de szerettei megértik és elfogadják ezt. - Senki sem állhat az utadba, ha nagyon-nagyot mersz álmodni! – foglalta össze McGuinness zárásként egy mondatban, hogy mi is tette ilyen sikeressé ebben a nem mindennapi szakágban.