· 2017. augusztus 1. 5

Elcsípték a 2018-as Ninjákat

Újjáéled a négyszázas kategória?

A szemfüles tévések kiszúrták, hogy reklámfilmforgatásra készülnek a Harley-Davidson szülővárosában, s bár csak távolról szemlélhették a gépeket, annyi bizonyos, hogy négyszázas erőforrást rejtenek a limezöld idomok.
Újabb résztvevővel gyarapodhat az A2 kategória, legalább is erre utal, hogy egy tengerentúli forgatócsoport néhány napja észrevett néhány Ninja 400 (vagy 450?) rendszámtáblával futó gépet Milwaukee utcáin, melyek minden bizonnyal a nálunk ER-6, illetve Ninja 650 néven futó modellek kisebb változatai. Mivel Japánban már hosszú évek óta elérhető a 399 köbcentis, 42 lovas, 37 Nm-es csúcsnyomatékú ER-6 átirat, jó eséllyel annak átdolgozott, EURO4-es változata rejlik a formás idomok alatt:
Már csak az a kérdés, pontosan milyen számok állnak a rendszámon. 400, 420 esetleg 450? Kíváncsian várjuk, mekkora erőforrás lesz a legkisebb Ninjában...
Közel negyvenlovas teljesítményével a tavaly nyugdíjazott Ninja 300 sem számított gyengének, de forgatónyomaték terén elmaradt félliteres riválisaitól, ezért logikus lépés lenne a Kawasaki részéről, ha egy már létező modell kisebb, gyárilag 45-48 lovas változatával rukkolnának elő. Akárhogy is, a most látott motorok arra utalnak, hogy hamarosan újabb taggal bővül a Ninja család.