Aligha kell bemutatni a motorsport-rajongóknak Kecskés Bencét, hiszen az ifjú magyar versenyző tavaly már letette a névjegyét, amikor harmadik helyen zárt a rendkívül színvonalas Spanyol kupasorozatban. Most új kihívás vár rá, és mint fogalmazott, ez már a MotoGP, valamint a Superbike előszobája...

Kecskés Bence a JuniorGP-n

Újabb hazai tehetség bizonyíthat egy erős nemzetközi bajnokságban, ugyanis Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Teammel. Ezúttal 80-as rajtszámmal és egy Yamaha YZF R6-tal küzdhet a győzelemért.

kecskes-bence-junior-gp-2024
Kecskés Bence

A FIM JuniorGP, amely a Dorna szervezése alatt fut, egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, kis túlzással a világ legjobbjai mérik össze tudásukat. Maga a szabályrendszer is a GP és a WSBK előírásaihoz hasonló, beleértve a géposztályok kiosztását, sőt a pályák is ismerősek lehetnek a világbajnokságról. Többek között a barcelonai és a jerezi körön is megmérkőznek egymással a fiatalok, sőt a bajnokság éppen Misanóban indul, ami Bence kedvenc pályája:

kecskes-bence-junior-gp-2024

– Egyszerűen szavakkal nem tudom összefoglalni, hogy mennyire vártam már ezt a hetet. Nagyon sokat edzettem a téli időszakban, hogy mentálisan és fizikailag készen álljak a versenyekre, ugyanis itt már 17 körből áll egy futam, amely más szint és más kihívás a korábbi bajnoksághoz képest, ahol valamennyivel kevesebb kört kellett teljesíteni.

Mindegyik futamot élőben követhetitek a bajnokság hivatalos YouTube-csatornáján

A misanói pályát jól ismerem, korábban kisebb motorral már mentem rajta, de a 600 köbcentis Yamahával még nem. Misano az egyik kedvenc pályám, négy éven keresztül a PreMoto 3-mal versenyeztem itt, és ezeket a tapasztalatokat fogom használni vasárnap a verseny során. Felkészültem, a motoromban és csapatomban pedig nagyon hiszek – alig várom már az első köröket. A 80-as rajtszámot pedig azért választottam  mert a 72 és a 82 között van, ami a szüleim születési évszáma

– mesélte a vasárnapi nyitófutam előtt Bence.

JuniorGP-versenynaptár – 2024:

Április 21. - Emilia-Romagna (Misano)

Május 5. - Circuito do Estoril Portugal

Május 19. - Circuit Barcelona-Catalunya

Június 23. - Autódromo Internacional Algarve Portugal

Szeptember 15. - Circuito de Jerez

Október 13. - MotorLand Aragón

November 24. - Circuit Ricardo Tormo