· Képek: police.hu és Pulai László · 2019. augusztus 29. 3

Szakemberek eszmecseréje zajlott Szekszárdon

Együtt a motorosokért!

Példaértékű az ilyen kezdeményezés, hiszen az utóbbi hetekben több súlyos motorosbaleset is történt az országban, s a motorosok, valamint a szakemberek témába vágó beszélgetése hozzájárulhat ahhoz, hogy biztonságosabban közlekedjünk.
Két napja, augusztus 27-én tartották a We Love Szekszárd Motoros Baráti Kör kezdeményezésére összehívott kerekasztal-beszélgetést, amelyen részt Megyeri Zsolt rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője és Bús Zsolt motoros oktató is.

Szakemberek gyűltek össze Szekszárdon

Megyeri Zsolt hangsúlyozta, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindenkinek törekednie kell a szabályok betartására, továbbá hangsúlyozta, hogy a közlekedésben résztvevőket rá kell venni a szabálykövető, felelősségteljes magatartásra. - Valamennyi vezetőnek meg kell értenie, hogy a szabályszegéssel maguk és mások életét, testi épségét veszélyeztetik - tette hozzá, majd említést tett a megfelelő védőruházatról, a bukósisakról, a láthatóságról és észlelhetőségről mint a baleset-megelőzés legfontosabb eszközeiről.
{{articleGallery[22949].caption}}
Bús Zsolt a motoros oktatás fontosságát emelte ki, s ennek keretében egy vezetéstechnikai tréning lehetőségét vázolta fel a jelenlévőknek. A résztvevő motorosok azt tervezik, hogy legközelebb egy szakképzett vezetéstechnikai oktatót kérnek fel arra, hogy mutasson nekik olyan gyakorlatokat, amik a mindennapi közlekedés alkalmával hasznosak lehetnek. A motoros kerekasztal Tolna megyében egy új kezdeményezés, és egyben az első lépés a motorosok és a rendőrök közötti összhang megteremtéséért.