· 2020. február 26. 6

Kezdődik a Superbike-vb

Tegyék meg tétjeiket!

Egy nap múlva, egészen pontosan péntek hajnali fél egykor pályára lép a Superbike mezőnye, és az első edzéssel megkezdődik az idei szezon. Esélylatolgatás Ausztrália előtt.
Nem kevesebb, mint 17 pilóta sorakozott másfél másodpercen belül (!) a kétnapos Phillip Island-i teszt végén. Ebből aligha következtethetünk a valós erőviszonyokra, de arra annál inkább, hogy izgalmas futamokat látunk a hétvégén. Nem kérdés, hogy Rea és a Kawasaki a legfőbb esélyes - mármint az egész évet tekintve -, de ne feledjük, hogy az egyébként domináló páros rendre gyengébben szerepel Ausztráliában. Már 2017 óta nem nyert itt az észak-ír pilóta, és ugyan diadalmaskodott a teszt második napján, fél másodpercen belül követte őt Baz, Sykes, Razgatlioglu, Haslam és Redding.
{{articleGallery[24684].caption}}
Ami vb-címet illeti, továbbra is a Honda a fekete ló, amiről tulajdonképpen nem derült ki, hogy mennyire versenyképes. Bautista lassú volt vele, 17. helyen végzett, de erre még Rea is azt mondta, hogy altatja az ellenfeleket, simán csak blöfföl. Sykes és a BMW dobogóesélyesnek tűnik, miként a Yamaha is, beleértve a PATA-t és a gyári alakulatot. Végül ne feledjük Reddinget, aki a sorozat egyik legtehetségesebb - és leginkább bevállalós - pilótája, s ha a Ducati olyan erős lesz a szezon első harmadában, mint tavaly, akkor jó párszor elhappolhatja az első helyet Rea elől. Ha Te is néznéd az összecsapásokat, itt ellenőrizheted, hogy mikor zajlanak európai idő szerint az edzések és a hétvégi futamok.