A legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, mikor egy-egy hosszabb túrát szervezünk: miként szeretnénk azt kivitelezni?

Hol szállj meg egy motoros túrán?

Az egyszerűbb, pontosabban kényelmesebb módszer, ha a túraútvonalunk mentén különféle motelekben vagy szállodákban pihenünk meg. Ebben az esetben csak annyi a teendőd, hogy előre tájékozódsz a helyekről, az árakról és persze arról, hogy vannak-e szabad szobák az adott panzióban. Értelemszerűen ez kötöttségekkel jár, például nem változtathatsz csak úgy az útvonalon és az egyes napokra tervezett távolságokon. Ha szeretnél csak úgy spontán motorozni, akkor kézenfekvőbb és „romantikusabb” megoldás lesz a sátorozás az első útba eső kempingben, esetleg a közeli patakok, tavak partján.

kikapcsolodas-motorosoknak-alza

Mit vigyünk magunkkal egy nomád motoros túrára?

Mindegy, hogy egy hangulatos családi panzióban vagy a csillagos égbolt alatt hajtjuk álomra fejünket, érdemes magunkkal vinni az alapvető motoros felszereléseket, melyek egyaránt hasznosak lehetnek sátorozás közben vagy ha valamilyen apróságot kell megjavítanunk a gépen. Nem árt, ha van nálunk a bankkártya mellett némi készpénz is, felkészülve a kisebb települések üzleteire vagy piactereire, a melegben sem romlandó vagy olvadó, száraz élelmiszernek is nagy hasznát vehetjük, miként vécépapír, elemlámpa, a kávézás szerelmeseinek kotyogós kávéfőző, gyufa, zsebkés és a többi alapvető túrafelszerelés is jó szolgálatot tehet a túrán. Hogy miként készíthetsz vacsorát vagy főzhetsz kávét a „vadonban”, arról itt írtunk korábban – érdemes átnézni a hasznos tanácsokat. Lehet, hogy hosszúnak tűnhet a felsorolás, de ez ne szegje kedved, ha az első nagyobb túrádra indulnál, hiszen mindegyik tétel könnyen beszerezhető, és a természetben töltött napok, éjszakák bőven kárpótolnak a felkészüléssel töltött órákért.