· 2020. október 26. 9

King of the Baggers

Bálnák a dugóhúzóban

Laguna Secában versenyezni a pályázásra szinte teljesen alkalmatlan motorokkal? Elmés ötlet volt tető alá hozni a King of the Baggers bajnokságot, különösen, hogy a pilóták halálosan komolyan veszik az összecsapást.
Nyolckörös futamon mérték össze a tudásukat a versenyzők a King of the Baggers legutóbbi, Laguna Seca-i fordulóján. Miként a bajnokság neve is utal rá, testes baggerökkel csatáztak a srácok, és nem is akárhogyan: Harley Davidson Street Glide-ok és Indianok csapnak össze egymással.

King of the Baggers: Harley-k a dugóhúzóban

Persze szó sincs gyári motorokról, hiszen nem nyeretlen kétévesek a résztvevők sem, így a technikát is alaposan átfaragták pályára lépés előtt. A szabályok ugyan megkötik, hogy a dobozoknak fent kell maradnia, hogy megőrizze a vas eredeti, bagger megjelenését, de az erőforrás, a fékrendszer és a felfüggesztés is módosítható.

A hétvégi edzés legjobb pillanatai
Nehéz eldönteni, hogy az abszurd látvány a meglepőbb, vagy az, hogy a motorosok többségét simán kenterbe vernék a srácok a versenyzésre szinte alkalmatlan nagyvasakkal. Pont olyan őrület, mint például a Stadium Super Trucks, és éppen ezért rendkívül népszerű is.
Nem lepődnénk meg, ha a King of the Baggers is világszerte szurkolók százezreit vonzaná az említett Stadium Super Trucks-hoz hasonlóan, hiszen különleges, egyszersmind látványos szakágnak tűnik, amire gyorsan felfigyelnek a motorosport-rajongók. A hétvégi meccs összefoglalóját is sokan látták, alig egy nap alatt már ötvenezer megtekintésnél tart a klip.