· 2020. március 16. 1

Az NC750X alapjaira épülhet a Honda újdonsága

Kisebb Africa Twin a láthatáron

Már tavaly nyáron hallani lehetett arról, hogy a hamamatsui mérnökök gőzerővel dolgoznak a kisebb erőforrású Afria Twin modellen. Igaz, akkor még 850-es kéthengeresről szólt a fáma, most azonban úgy tűnik, 790-es lesz a kistesó.
Ha hinni lehet a Motorcyclenews oldal információinak, a népszerű NC750X alapjait használják fel az A2-es jogsival is vezethető Africa Twinhez.

Az NC750X alapjaira épülhet a Honda újdonsága

A japán márka a kisebb méretosztályban a CRF250/450 krosszgépekkel, valamint ezek rendszámos átirataival igyekszik meghódítani a vevőket, ám ezeket nem lehet összevetni az igazi kalandmotorokkal, mint amilyen a BMW F 850 GS, a KTM 790 Adventure, a Triumph Tiger 800 vagy a Yamaha Ténéré 700. Ezért is elengedhetetlenül fontos egy ütőképes, sokcélú modell, amihez jó alapot szolgáltat az NC750X. Amennyiben igazak a hírek, ennek moduláris vázát és 790 köbcentire növelt kéthengeresét használhatják fel az újdonsághoz, amihez felárért a jól bevált dupla kuplungos DCT-váltót is megrendelhetjük természetesen.
{{articleGallery[24824].caption}}
A Honda egyelőre nem árul el további részleteket a formás kétkerekűről, így azt sem tudhatjuk, vajon szerepel-e majd az extralistán a - ma egyre elterjedtebb - elektronikusan szabályozható felfüggesztés vagy inkább az X-ADV-ből származó futómű kerül a gép alá.