· 2019. április 29. 4

Dögös izommotorba építik az új boxert?

Ez lesz az új BMW?

Hamarosan újabb osztályban, az izommotorok között számíthatunk egy vonzó BMW-re. A most nyilvánosságra került fotón szereplő gép igazán parádésra sikeredett, az azonban egyelőre titok, hogy a formatervnek mennyi köze lesz a várhatóan ősszel bemutatkozó szériamotorhoz.
Rendre felbukkannak vázlatrajzok, skiccek a neten, amik arra engednek következtetni, hogy egy-egy gyártó milyen új modellben gondolkodik. A papírra vetett elképzelések általában köszönőviszonyban sincsenek a megvalósuló kétkerekűvel, ám a képen látható paripa nagyon élethű - ki tudja, talán tényleg ilyen lesz az új BMW?

Ilyen dögös vasban debütálhat az átdolgozott boxer

A látványért Oberdan Bezzi felelős, a neves olasz formatervező számtalan cégnek dolgozott már, ugyanakkor saját szórakoztatására is sok klassz motort rajzolt az utóbbi években. A terven R 1250 C típusjelzés szerepel, ami nem véletlen, hiszen ez az elnevezés a bajorok egyik klasszikus cruiserére, az 1997 és 2004 között gyártott R 1200 C-re utal.
{{articleGallery[21777].caption}}
A naked izommotorokban egyébként sok gyártó lát fantáziát, ott van a szegmens egyik nagyágyúja és az osztály megalapítója, a Yamaha V-Max vagy éppen a Suzuki B-King, mellettük a Ducati (Diavel), a Harley (V-Rod) és a Triumph (Rocket III) egyaránt sikerre vitte ezt a témát. Logikus lépés tehát a BMW-től, hogy ebben a mezőnyben is megméretteti magát. Ugyan a sok krómmal feldíszített R 1200 C inkább a cruiserek közé tartozott, nincs kétségünk afelől, hogy az 1250 C-nek valóban lesz keresnivalója az említett versenytársak között.