Bálintnak nem lehetett panasza az idei szezonra, hiszen Belgiumban ötödikként intették le az EWC-futamon, ami pályafutása, egyben a hazai motorsport idei legjobb világbajnoki eredménye volt.

„Nem tagadom, napokig szinte el sem hittem... Ha tavaly valaki azt mondta volna, hogy ilyen eredményt érek el, azt azonnal aláírtam volna”

– mesélte Bálint a belga versenyhétvége után.

kovacs-balint-2023-as-szezon

Noha a 2022-es idénynek vége és messze még a tavasz, a háttérben máris komoly munka folyik, hogy Kovács Bálint jövőre még jobb eredményeket érhessen el.

Kovács Bálint: szintet léphetek 2023-ban

Az ifjú pilóta tegnap jelentette be közösségi oldalán, hogy a háttérben már zajlanak a tárgyalások, és – miként fogalmazott – hamarosan kiterítik első lapjainkat a 2023-as évről.  

kovacs-balint-2023-as-szezon
Circuit Paul Ricard, úton a cél felé – Bálint és alakulata a hatodik helyen végzett a legendás pályán. Noha tartalékversenyzőnek szerződtették év elején, Bálint egy ilyen szezon után már bátran reménykedhet benne, hogy a teljesítménye alapján jövőre már nem „tartalékos” szerződés dukál neki...

Az elmúlt években a hosszú távú (24 órás) Endurance Világbajnoksággal elindultunk egy stratégiai irányba, ebben szeretnék magasabb szintre jutni, ehhez szükséges a nyers tempómat javítani, pontosabb és magabiztosabb motorozással tudok még gyorsabban versenyezni. A tapasztalatot elsősorban sprintbajnokságokból lehet elsajátítani, 15-20 körös versenyeken, ahol végig, minden századmásodpercben, 100%-osan a pályára kell fókuszálni.  

kovacs-balint-2023-as-szezon
Kelemenné Szilágyi Noémi, Kelemen Krisztián csapatfőnök és Bálint a Spa-i 24 óráson. Nem alaptalan az öröm, hiszen a H-Moto 21 éves pilótája ötödik helyen futott be

2023-ban egy erős nemzeti bajnokság és az Endurance VB-n a csapatomban fix, TOP3 pilóta pozíció lehet egy olyan szerencsés kombináció, amivel karrieremben szintet tudok lépni, szurkoljatok, hogy összejöjjön!  
A motorozás mellett egyre több kérés érkezik a barátoktól, egyesületektől és a médiától, hogy népszerűsítsük a gyorsasági motorozást, jövőre szeretnék minél több megnyilvánulást, ahol előadásokon, motoros oktatáson, illetve média szereplésekkel bekalauzolhatom a sportág kulissza titkaiba, a backstage-be a motorozás világa iránt érdeklődőket. Ebben szerepet kap az újonnan induló YouTube csatornánk is – írta Facebook-oldalán.

kovacs-balint-2023-as-szezon

Érdemes tehát követni Bálintot és csapatát, a H-Motót, hiszen nemsokára kiderül, milyen motorral, melyik csapatban és csapatban láthatjuk őt a következő szezonban.