– Hamarosan fontos dologban születik döntés a jövő évet illetően, mondhatni jelenleg én is tűkön ülök! Amint megtudok valamit, Ti lesztek az elsők, akiknek beszámolok róla! – írta Kovács Bálint tegnap Instagram-oldalán. Nagyon kíváncsiak voltunk rá, hogy mi áll a háttérben, ezért ma megkerestük Bálintot, hogy meséljen róla, mit tudhatunk a nagy bejelentésről.

Kovács Bálint az endurance-világbajnokságon

Nos, aligha kaphattunk volna jobb híreket, ugyanis kiderült, hogy a Wójcik Racing Team tagjai olyan elégedettek voltak a korábbi teljesítményével, hogy 2022-ben már a teljes szezonban számítanak rá az összecsapásokon, beleértve a 24 órás versenyeket is.

kovacs-balint-endurance-vb-2022-yamaha
Igazán ütőképes alakulat ad motort Bálintnak, hiszen a Wójcik Racing Team idén 11. lett Estorilban, majd ötödik (!) helyen végzett Mostban. Miként korábban, most is Yamahával indul a magyar pilóta a világbajnokságon

Bálint az STK, valamint az SBK kategóriában is kipróbálhatja magát 2022-ben, mindkét géposztályban Yamaha R1-gyel vesz részt a küzdelmekben. A sorozat nyitófutama a hosszútávú versenyek leghíresebb szentélyében, Le Mans-ban zajlik majd április 16-án, Bálint pedig azt ígérte bejegyzésében, hamarosan jelentkezik majd a részletekkel, hogy pontosan hol és mikor láthatjuk őt a világbajnokság futamain.