A spanyol Superbike bajnokság (Campeonato de España de Superbike – ESBK) itthon kevéssé ismert versenysorozat, holott ez az ország adja a WSBK- és a MotoGP-mezőny jelentős hányadát, azaz nincs hiány helyi és európai tehetségekből a rajtrácson.

kovacs-balint-esbk-2024-barcelona
Kovács Bálint az easyRace csapat BMW-jén

Többek között Superbike, Stock 1000, Supersport géposztályokban indulhatnak a pilóták, és ezúttal magyar résztvevőnek is szurkolhatunk, ugyanis a H-Moto Team motorosa, Kovács Bálint is ott lesz az idei zárófordulón. Bálint ezúttal is egy BMW nyergében és az easyRace Team színeiben áll rajthoz, sőt már meg is érkezett Barcelonába, csütörtökön pedig már a szabadedzéseken ismerkedhet a legendás pályával, valamint a motorral. 

A szezon utolsó fordulóján jó eredményt szeretnék elérni, ezért felkészülten várom a versenyt. A Circuit de Barcelona-Catalunya egyik legjobb versenypálya Spanyolországban: hossza 4,627 kilométer, összesen 16 kanyarral, izgalmas karakterisztikával, azaz komoly kihívás az összes versenyzőnek.

mesélte Bálint indulás előtt.

Bálint a Fit4Race szimulátorával készült fel, hogy már indulás előtt minél jobban megismerje a barcelonai pályát

Az időmérő edzést szombaton délelőtt rendezik, míg a futamokat szombaton 15:40-től és vasárnap délután két órától láthatjátok. Természetesen ezúttal is lesz élő közvetítés az összecsapásokról – amint elérhető az ESBK-futamok linkje, frissítjük cikkünket.