· Képek: Ahmed Feisal · 2018. december 6. 2

Kovács Bálint újra bizonyíthat Ázsiában

Jöhet a nyerő széria!

Ismét végigversenyezheti az egész téli szezont a H-Moto Team ifjú kiválósága, aki a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának mezőnyében áll rajthoz, s elszántan szeretne a legjobbak közé kerülni.
Kovács Bálint nevét már oldalunkon is többször olvashatták, akik figyelemmel követik a hazai utánpótlás sorsát, hiszen a 17 éves tehetség több szép sikert is elért az elmúlt esztendőkben. A katari nemzeti bajnokságban kétszer is dobogóra állt, győzelemmel indított a 2018-as magyar bajnokságban, legutóbb pedig tavasszal dobbantott óriásit, mikor az IDM Suzuki Cup sorozat felnőtt mezőnyében rajtelsőséget szerzett, a versenyeken pedig egy második és egy első helyet gyűjtött be az oscherslebeni fordulón.
{{articleGallery[20287].caption}}
A hosszú évek óta a H-Moto Team istállójához tartozó fiatal kapcsán most újabb remek hírek érkeztek: kiderült, idén is ott lesz a Katari Nemzetközi Bajnokság mezőnyében, ugyan nem saját, literes Suzuki motorjával indul, hanem a Superstock 600-as kategóriát erősíti majd egy Kawasaki nyergében. Bálint már túl is van a hivatalos, kétnapos teszten, ami elsősorban a motorral és annak futóművével ismerkedésről szólt. A gyakorlás sikeresnek bizonyult, ugyanis elmondása szerint fokozatosan javítani tudott a köridőkön, így a második nap már a különböző alapbeállításokra tudott koncentrálni. Most hétvégén már éles bevetés, rögtön egy dupla futam vár Bálintra Dohában. A pilóta úgy érzi, még szüksége van egy kis időre, hogy a maximumot tudja kihozni magából, ugyanakkor a szezonnyitón egyértelműen az a célja, hogy tovább gyorsuljon és minél közelebb kerüljön az élmezőnyhöz.
{{articleGallery[20286].caption}}
- Kétnapos tesztünk a visszarázódás jegyében telt, amire szükségem is volt, hiszen utoljára a szeptember végi szezonzárón, Hockenheimben ültem motoron, akkor is ezres Suzukin. Amellett, hogy újra meg kellett szoknom a hatszázas Kawasakit, mindvégig próbáltuk megtalálni a legideálisabb beállítást, ugyanis idén már új versenyfutómű került a motorba. Ez már most érezhetően jobb, mint a korábbi, ám még nagyon sokat munka áll előttünk, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk. Az időm a hatodik helyre elég, de ez nem is lényeges most. Úgy gondolom, hogy a hétvégi szezonnyitót egész jó alapbeállításokkal kezdjük majd, amit tovább csiszolgathatunk az edzéseken. Még messze vagyunk az elejétől, sokat kell gyorsulnom, de úgy gondolom, az irány jó. A célom, hogy a legjobb öt között végezzek, minél közelebb a legszűkebb elithez – mondta a H-Moto Team 17 éves kiválósága.
{{articleGallery[20285].caption}}

A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje:

1. forduló – 2018. december 6-7.
2. forduló – 2018. december 14-15.
3. forduló – 2019. január 25-26.
4. forduló – 2019. február 8-9.
5. forduló – 2019. március 29-30.