· 2019. június 14. 4

Új szerepkörben mutatkozik be Kovács Bálint

Gázt neki? Ampert neki!

Az OB-n elért második helye után ezúttal egy 24 órás megmérettetésen teszi próbára magát a H-Moto ifjú tehetsége, Kovács Bálint. Nem kis fába vágja a fejszéjét, ugyanis elektromos motorral teljesíti a különleges futamot.
Igazán nem unatkozik a H-Moto Team két versenyzője, a 17 éves Kovács Bálint és a 16 éves Kakuszi Ádám, aki a német bajnokság (IDM) mellett a magyar bajnoki futamokon is rajthoz áll. A hét közben a hazai pontvadászat harmadik fordulóját rendezték meg a Slovakiaringen, és a minél jobb szereplés érdekében mindkét motoros egy napot tesztelt a Dunaszerdahely mellett található pályán.
{{articleGallery[22324].caption}}
Meg is lett az eredménye a gyakorlásnak, hiszen mindketten eredményesen szerepeltek: Kovács Bálint az Open1000 kategóriában - alig pár századmásodperc lemaradással - második, míg Kakuszi Ádám a Supersport 300-ban harmadik lett, ráadásul mindketten hatalmas csatákat vívtak a verseny folyamán.
{{articleGallery[22321].caption}}
Kovács Bálint számára ezzel azonban még nincs vége a hétnek, ugyanis szombaton, a Kecskeméten rendezendő 24 órás robogóversenyen élete első endurance-futamán is részt vesz, mégpedig az E.T.-M. csapat tagjaként. Bálintnak vélhetően maradandó élményt nyújt majd ez a lehetőség, hiszen a viadalt egy elektromos robogón száguldva kell megtennie Gerendás Szabolcs, Tímári Attila és Vagyóczki István csapattársaként.
{{articleGallery[22322].caption}}
„Ezres géppel még sosem versenyeztem ezen a pályán, így nagyon fontos volt számomra, hogy a bajnoki futam előtt egy teljes napot tesztelhettem a Slovakiaringen, hiszen így ki tudtam próbálni többféle beállítást. Úgy érzem, sikerült megtalálnunk a helyes utat, ráadásul a futómű terén is előreléptünk, és ennek köszönhetően sikerült megszereznem a pole pozíciót. Sajnos a versenyen nem sikerült megtartanom ezt a helyemet, és hatalmas csatában végül 32 ezreddel a második helyre szorultam. Ennek ellenére az összteljesítményemmel elégedett vagyok, miután a motor beállításaival jelentősen elmozdultunk a helyes irányba, szóval motiváltan várom az IDM Suzuki Cup következő futamát.
{{articleGallery[22323].caption}}
Ám előtte még Kecskeméten lesz dolgom, és ez a lehetőség két okból is nagyon hasznos lehet a jövőm szempontjából. Egyrészt könnyen előfordulhat, hogy a pályafutásom az endurance felé fordul, másrészt az elektromos motorozás a jövő egyik nagy esélye, ami számomra is tartogathat még lehetőségeket” – mesélte el Bálint.
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.