· 2019. szeptember 29. 10

Kovács Bálint és a H-Moto az IDM bajnoka!

Megvan a bajnoki cím!

Az összes pole pozíciót elhódítva, számos futamgyőzelmet szerezve Kovács Bálint és a H-Moto lett az IDM Suzuki GSX-R 1000 Cup idei bajnoka. Gratulálunk!
Néhány pont hátránnyal érkezett Bálint az utolsó, hockenheimi záróhétvégére, ám már az első futamon megelőzte riválisát, Danny Märtzet, így hárompontos lemaradása egypontos előnnyé változott, s így várta a ma délelőtti, utolsó összecsapást.
{{articleGallery[23296].caption}}
A helyi közvetítők is kiemelték, hogy szinte más kategóriában indul a magyar pilóta, aki féltávnál már egy célegyenesnyi távolságot vert a második helyezettre, magányosan, senkitől sem zavarva, rajt-cél győzelmet aratott a legfontosabb, utolsó futamon.

Megvan az IDM trófeája!

Megérdemelten lett övé a bajnoki cím, és tulajdonképpen ki is járt már neki a tavalyi, balszerencsés év után, amikor ütközések és műszaki hibák fosztották meg az elsőségtől. Gratulálunk Bálintnak és a csapatnak, illetve sok sikert kívánunk a folytatáshoz, ami terveik szerint az Endurance-vb lesz, vagyis a német márkakupa után már világbajnoki mezőnyben bizonyíthat a mindössze 18 éves magyar motoros.


Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.