· 2019. augusztus 11.

Kovács Bálint kiesett, majd nyert Mostban

Borúra derű

Tegnap pont olyan borús volt a hangulat, mint az időjárás, de a második versenyen ismét helyreállt a rend. Lassan sláger lesz a magyar himnusz a Suzuki GSX-R Cupban...
Kovács Bálint, a H-Moto ifjú versenyzője fontos lépést tehetett volna tegnap a bajnoki cím felé, ám a változatos körülmények miatt sajnos nem tudta kihasználni a pole pozíció nyújtotta előnyt. - Amikor nyerünk, akkor együtt nyerünk, ha veszítünk, akkor együtt veszítünk. Ezúttal az utóbbi történt velünk - mesélték tegnap a H-Motósok. - A vizes pályán rendezett futamon Kovács Bálint a pole pozícióból indulhatott, ám a negyedik körben bukott és kiesett. Bálint közvetlen riválisa nyerte meg az összecsapást, így újra szoros lett a bajnoki pontverseny, ám továbbra is Bálint vezet 6 ponttal. A motor nincs jó állapotban, de van 17 óránk, hogy újjávarázsoljuk, és hogy holnap EGYÜTT tudjunk újra nyerni - tették hozzá bizakodva.
{{articleGallery[22802].caption}}
Munkával telt tehát az elmúlt éjszaka, de megérte küzdeni, ugyanis mára újra kisütött a nap, Bálint pedig az évad legnagyobb csatájában küzdött a második futamban. A tegnapi bukás láthatóan nem viselte meg, elképesztő tempót ment, és riválisával fej-fej mellett suhant át a célvonalon.
{{articleGallery[22803].caption}}
Ezúttal Bálint helyezkedett jobban, és alig két századmásodperccel (!) lett első, így ismét 11 pontra növelte előnyét a bajnokságban. Közel egy hónap múlva, a legendás asseni pályán folytatódik a bajnokság, majd Hockenheimben zárul az idei sorozat szeptember 29-én.
{{articleGallery[22800].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.