· 2020. szeptember 23. 4

Visszatér a bajnok a német sorozatba

Újra az IDM-ben

Újra láthatjuk Kovács Bálintot, a H-Moto Team 19 éves versenyzőjét, aki a német gyorsaságimotoros bajnokság (IDM) királykategóriájában, Superbike-ban áll rajthoz a hétvégén. Élő közvetítésben követhetjük a futamot.
Nagy lehetőséget kapott Bálint, ugyanis a 2016-os bajnokcsapat motorjával vehet részt a tavalyi évhez hasonlóan online, ingyenesen közvetített viadalon, miután az istálló belga motorosa kéztörés miatt kénytelen kihagyni a versenyt.

Kovács Bálint ismét az IDM-ben

Az Alpok-Adria Bajnokság Superbike géposztályában az összetett pontversenyt vezető, a cseh bajnokságban pedig az Open 1000-es kategóriában jelenleg második magyar versenyző egy Yamaha R1 nyergében veheti majd fel a küzdelmet az ellenfelekkel, közöttük a korábban a MotoGP-ben is versenyző Jonas Folgerrel.
{{articleGallery[27028].caption}}
- Ez fantasztikus lehetőség a számomra, és már alig várom, hogy megmutathassam magam egy ilyen erős mezőnyben. Természetesen nem lesz egyszerű új közegben versenyezni, de úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégét zárhatunk majd - mesélte Bálint a közelgő verseny kapcsán.
{{articleGallery[27029].caption}}
Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa szerint ez a hétvége szintfelmérő lesz az ifjú motoros számára. - Nyugodtan teheti a dolgát, mert nyomás, sem elvárás nem nehezedik rá, az önértékelése rendben van, és hiszem, hogy amit tud, azt kimotorozza magából Hockenheimben is - szögezte le a csapatvezető.
{{articleGallery[27032].caption}}
Természetesen a hockenheimi összecsapáson is szigorú egészségügyi előírások várnak a pilótákra, például minden résztvevőnek át kell esnie koronavírus-teszten, és akinél pozitív lesz, az nem állhat rajthoz.