Újabb civilautós felvételt töltöttek fel a rendőrök, ezúttal Szekszárdról. Mintha csak egy „hogyan ne” oktatófilm lenne, a rendőrautót kikerülő robogós átmegy a tilos jelzésen, 70-80-nal suhan a belvárosban, majd ráadásként a tiltó tábla dacára bekanyarodik balra:

A három kihágás együtt 130 ezer forintos bírságot és 16 büntetőpontot ért, és az sem hatotta meg az egyenruhásokat, hogy a robogós – elmondása szerint – éppen ebédért sietett...

Előéleti pontok a gyakorlatban

A szabályok értelmében az a sofőr, aki három éven belül 18 büntetőpontot összegyűjt, elveszíti vezetői engedélyét, és csak utánképzésen szerezheti vissza azt. Más kérdés, hogy elsőre aránytalannak tűnhet a 16 pont a robogós három manőveréért, miközben az autópálya leállósávjában haladásért is csak hatot kap az ember, ittas vezetésért hat-nyolc pont jár, mi több, aki balesetet okoz, majd elhajt onnan, a cserbenhagyásért is csupán 11-et jegyeznek fel neki. Kis könnyítés, hogy a kihágásokkal szerzett előéleti pontok gyorsan elévülnek, azaz ha valaki három éven át nem szabálytalankodik, pontosabban nem kapják rajta szabálytalanságon, akkor automatikusan törlődik az összes, addig megszerzett pontja.