· 2020. szeptember 7. 8

Két új modellcsalád a KTM-től

Újjáéled a 750-es kategória?

Kínai cégekkel közösen fejleszti a KTM új 490-es és 750-es modelljeit. Utóbbira azért van szükség, mert a 790-széria szintet lép, 890-ként folytatja pályafutását, és a megüresedő helyre érkezik a CFMoto-erőforrás.
Véletlenül vagy szándékosan, de kiszivárgott a KTM 2021-ben megjelenő, új modellcsaládjának terve. Azt már jó ideje tudjuk, hogy távol-keleti segítséggel kezdik gyártani a 490-es gépeket, ám az valódi újdonság, hogy a három évtizedes múltra visszatekintő, quadokkal és ATV-kkel komoly sikereket elérő CFMotóval fejlesztik közösen az új KTM-eket.
{{articleGallery[26740].caption}}
Miként azt megszokhattuk, az egy-másfél éven belül megjelenő 750-es is elérhető lesz többféle kivitelben, így jó eséllyel láthatunk RC, Duke, sőt Adventure változatot is. Érdekes, hogy a sportsikereket, nevezetesen Oliviera MotoGP-futamgyőzelmét meglovagolva máris a versenygép színeire „fényezték” a képeken látható RC 750-et, azaz szakítottak a fekete-narancs összeállítással, és immáron indigó-narancs színben képzelik el a jövő KTM-jeit.
{{articleGallery[26741].caption}}
Tegyük hozzá, szükség is van a megfizethető, középméretű nakedekre, hiszen az MT-07 példátlan sikerét látva nemrég a Triumph is bejelentett egy formás, egyszersmind megfizethető 675-öst, és a trendeket látva egyre több márka rukkol elő jó áron kínált, két- vagy háromhengeres, 800-asnál kisebb csupaszmotorral.