· 2020. március 31. 21

Bemutatkozik a KTM 890 Duke R

Egy jó szuperszikét?

A múltheti Streetfighter V4 bemutatója után most egy újabb európai izomgép, a KTM 890 Duke R, a „Szuperszike” lép színre. Kapcsolódjatok be, ma délután ötkor kezdődik a műsor!
Nem tömegtermék, hanem minőségi, egyben a literes nakedek árszintjén kínált modell az új KTM 890 Duke R, melyet alaposan megismerhetünk ma délután. Már a puszta műszaki adatai is csábítóak, elvégre kifejezetten jól hangzik a 166 kilós száraztömeg és a 121 lovas csúcsteljesítmény - igazán kár, hogy ilyen parádés számok mellett a menetkész tömeg nem szerepel a KTM honlapján.
{{articleGallery[25029].caption}}
A „legsportosabb középméretű csupaszmotor”, így harangozták be a 890 R-t, melyben sorkettes, 890 köbcentis sorkettes dohog, legnagyobb forgatónyomatéka 99 Nm, az erő pedig PASC™ nyomatékhatárolós tengelykapcsolón (csúszókuplung) jut el a hátsó kerékre. Narancssárgára fényezett, króm-molibdén-acél vázához WP APEX 43 első villa és APEX központi rugóstag kapcsolódik, és rugóútja is milliméterre ugyanannyi, mint a bő egymillió forinttal kevesebbet kóstáló 790 Duke-nak.
{{articleGallery[25030].caption}}
A modell ára 4,2 millió forint, ami nem kevés, de az is igaz, hogy nagyítóval kell keresni az ilyen tömeg/teljesítmény arányú gépeket a literesnél kisebb motorok mezőnyében. Kíváncsian várjuk, hogy mi derül ki a KTM idei újdonságáról a hamarosan kezdődő bemutatón - tartsatok velünk!
A KTM 890 Duke R bemutatója