A 17 esztendős Laczkó Máté Kovács Bálint mellett a hazai motorsport egyik legnagyobb reménysége, nem véletlen, hogy április óta nem talál legyőzőre a 2019-es TISSOT Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság Open 1000 osztályában.

A magyar tehetség nyerte az Open 1000 kategória legutóbbi futamát

Az OB első futamát áprilisban rendezték a Pannonia Ringen, ahol Máté toronymagas esélyesként vágott neki a nyolckörös viadalnak, s utcahossznyi előnnyel nyerte meg a hét indulóval rajtoló Open 1000 kategóriát, mindemellett ő futotta a leggyorsabb kört is. A májusi hungaroringi fordulón nemcsak a mezőny duzzadt fel 35 fősre, hanem az ellenfelek is jobban megszorongatták a kiskunfélegyházi srácot, ezzel együtt nagy előnnyel végzett az élen Mogyoródon is.
laczko-gyozott-a-slovakiaringen-22327
Laczkó Máté (balról) és Lévai Károly, a HRE Hungarian Racing Engineering Team vezetője beszélgetnek a depóban. Fénykép: Erdélyi Károly
Szerencsére a két ifjú titán, Bálint és Máté június 12-én a Slovakia Ringen is élvezetes csatát vívhatott egymással, és - messze kiemelkedve a mezőny többi tagja közül - folyamatosan egymás sarkában motoroztak. Végül, mindössze 34 százados különbséggel, Laczkó Máté futott be elsőnek, Kovács Bálint mögött pedig Bezzegh István lett a harmadik. A HRE versenyzője így most torony magasan vezeti a bajnokságot, amelyből még három megmérettetés van hátra.