· 2019. október 29.

Laczkó Máté jött, látott és győzött

Jó úton járnak

Mátéra először 2016-ban figyelt fel a nemzetközi publikum, amikor is - újoncként - első helyen végzett a németországi ADAC Junior Kupában. Azóta sikert sikerre halmoz a szerény és mindig vidám fiatalember, aki 2019-ben magabiztosan utasította maga mögé az Open kategória mezőnyét.
Laczkó Máté még csak 17 esztendős, de az elmúlt szezonokban rendre a legjobbak között motorozott, bármelyik bajnokságról is volt szó.

Laczkó Máté jött, látott és győzött

A MAMI csapatának ifjú titánja nagy reményekkel vágott neki a 2019-es évadnak, és mindent meg is tett azért, hogy bebizonyítsa támogatóinak, jó lóra tettek vele. Először foglalkozzunk a Magyar Bajnoksággal, ugyanis még mindig ez az egyik legfontosabb kihívás Máté életében! A hatfutamos sorozat háromszor járt a Slovakia Ringen, egyszer mérkőztek meg a srácok a Hungaroringen, míg kétszer a Pannonia Ring adott otthont a versenyeknek. Profizmusát és a korábban már bemutatott HRE csapat nagyszerű felkészültségét mutatja, hogy ötször állhatott a pódium legfelső fokára, így még az is belefért a végén, hogy az augusztusi futamon nem szerzett pontot. Pedig kihívói sem ma kezdték a motorozást, mögötte másodikként Bezzegh István, míg harmadikként Ash Jones végzett.
{{articleGallery[23713].caption}}
Komoly küzdelmek zajlottak az Alpok Adria kupa Superstock 1000 osztályában is, ahol Máté igazán remek szezont futott, és ötödikként zárt az éves értékelésben. Ez azért is nagy fegyvertény, mert itt a mezőny lényegesen erősebb a hazai bajnokságénál, ráadásul több régóta itt vitézkedő, tehetséges ellenféllel kellett megküzdenie. Ennek dacára Máté folyamatosan gyorsult velük szemben az év során, s az idény második felében háromszor is felfért a dobogóra.
{{articleGallery[23712].caption}}
A nemkülönben erős cseh bajnokságban is értékelték a Suzuki GSX-R nyergében csatázó MAMI-s sportolót, itt az előkelő második helyen zárta a 2019-es szezont.
És, hogy mit hoz a jövő? Nos, a csapat eltökélt, hogy tovább küzdjenek a nemzetközi sorozatokban, és a sikerre is minden esélyük megvan, hiszen Máté, illetve a profi szerelőgárda egyaránt garancia a remek eredményekre.