Nem akármilyen futamnak lehettek szemtanúi a Virginia NHRA Nationals sorozat legutóbbi viadalára kilátogató motorosok. A csaknem 1500 lóerős, Top Fuel kategóriájú géppel pályára lépő, 64 éves Larry McBride ugyanis 268,38 mérföld/órás, azaz 437 km/órás (!) sebességet ért el negyedmérföldön, amire korábban még soha nem volt példa.

McBride a gyorsulási versenyek új rekordere

A 2022. május 14-én zajlott összecsapás után így nyilatkozott az új csúcstartó:

 „A rajt után kicsit megcsúszott a motor, így muszáj voltam belenyúlni, tudod, hátsó fékkel egyenesbe hozni. Ezután minden simán ment, a táv második felén elképesztően gyors volt a gép. Már akkor tudtam, hogy ez nagy idő lesz. Azt persze nem láttam, hogy elértem a 268 mérföld/órát, de enélkül is tisztában voltam vele, hogy piszkosul jót mentem.

Persze a riporterek nem hagyták ki a ziccert, és bár még ki sem hűlt a drag hatalmas hátsó kereke, máris az újabb rekordokról faggatták McBride-ot, aki szerényen csak annyit mondott:

Bátran mondhatom, hogy ha ma este lett volna még egy lehetőségem, azon valószínűleg megfutottam volna a 271-et is. Mi több, ha nem kellett volna belenyúlnom az előbb és megfékezni a gépet, a 270 ebben a menetben is összejött volna...

Hogy összehasonlíthassuk eredményét a többi kontinens versenyzőinek csúcssebességével: Európában a Top Fuel kategóriájú motorok jellemzően 250 mérföld/órás, azaz 400-405 km/órás sebességet érnek el negyedmérföldön és hat másodpercen belül teljesítik a távot.