· Képek: Indian Motorcycles · 2018. augusztus 8. 6

Lee Munro és az Indian újabb rekordkísérlete

Emlékek őrzői

Burt Munro leszármazottja újabb nagy dobásra készül, szeretné jócskán túlszárnyalni saját, tavalyi eredményét a különleges Indian Scouttal.
A legendás rekorder testvérének unokája, Lee Munro tavaly nyáron a bonneville-i sós síkságon rendezett emlékfutamon csúcsot döntött Spirit of Munro névre keresztelt motorkerékpárjával, majd a Speed Weeken saját eredményét is felülmúlta, akkor 191,286 mérföld/órára, vagyis 307,844 km/órára gyorsult. A fiatalember most elhatározta, hogy felmenője teljesítménye előtt tisztelegve újra próbára teszi magát és a technikát, így hamarosan ismét rajthoz áll Bonneville-ben: a cél ezúttal a 200 mérföld/órás, azaz 321,868 km/órás sebesség elérése. A célszerszám ugyanaz marad, ráadásul a pilóta komoly támogatást kapott az Indian Motorcycle mérnöki csapatának képében, akik segítenek a legjobb formába hozni a néhány részletében újfent módosított Scoutot.
{{articleGallery[18927].caption}}
- Az Indian csapata nagyon nagyra értékeli, hogy a Munro családdal együtt adózhat a hajdani Burt emlékének és kimagasló teljesítményének. - Alig várjuk, hogy visszatérhessünk a helyszínre Lee-vel és a Spirit of Munróval! Wayne Kolden és Dan Gervais vezette csapatunk hosszú órákon át fejlesztette a kétkerekűt, hogy az képes legyen elérni a kitűzött álomhatárt, s izgatottak vagyunk, hogy végre lássuk Lee-t a nyeregben – mondta Gary Gray a cég verseny-, technikai és szervizrészlegének alelnöke. A Speed Weeket augusztus 11-17. között rendezik, az eredményekről természetesen beszámolunk.