Chris Ganley, a volt katona 2014-ben szenvedett balesetet, melynek során három helyen eltörött a háta, sérült az összes bal oldali bordája, kiszúródott a tüdeje és amputálni kellett egyik végtagját. A szerencsétlenség után a férfi kómába esett, majd ébredése után is olyan fájdalmai voltak, hogy néha azt kívánta, bárcsak ne tért volna magához. Ám örömteli módon a története nem ért itt véget, sőt! Chris mindössze hat hónappal az eset után kisétált kétkerekűjéhez, s rájött, neki egyszerűen muszáj motoroznia.

Chris Ganley nemcsak a karját, majdnem az életét is elvesztette, ennek ellenére most úgy motorozik, hogy azt sokan egészségesen is megirigyelhetnék

Így aztán megkereste a módot, hogy újra nyeregbe pattanhasson, ez már eleve óriási dolog, de ő nem csupán hobbi szinten kezdte újra róni a köröket, hanem versenyekre is nevezett. Gépe átalakítása után jelenleg a brit Thundersport szériában húzza a gázt, ahol már első szezonjában bebiztosította magának a negyedik helyet, továbbá hosszú távú tervei között szerepel, hogy rajthoz áll a Man TT-n. Ha az nem lenne elég, energiáiból még más emberek megsegítésére is futja, s - magyar sorstársához hasonlóan - balesetben megsérült motorosoknak segít, hogy ők is újraélhessék álmaikat. Minden elismerésünk!