· 2019. október 31. 17

Lezajlott a BMW GS Trophy utolsó női selejtezője

Kalandra éhes motoroslányok

Bár a kiíráskor úgy döntöttek a szervezők, hogy csak egy női alakulat indulhat a GS Trophy új-zélandi döntőjén, a résztvevők tehetsége, helytállása és kitartása meggyőzte a BMW Motorrad vezetőit, hogy két csapatot nevezzenek a fináléba.
Október második felében zajlott a BMW Motorrad Nemzetközi GS Trophy női csapatselejtezője. Izgalmas három nap után alakult ki az erősorrend a húsz országból érkezett 31 elszánt versenyző között, és a feladatokat látva a fiúk mezőnye is alaposan megizzadt volna a pályán.

Lezajlott a BMW GS Trophy utolsó női selejtezője

A háromnapos viadalon a legkülönfélébb kihívásokkal nézhettek szembe a nevezők, és az is fokozta az izgalmakat, hogy csak az utolsó nap előtt árulták el a szervezők, hogy egy csapat helyett kettőnek lesz lehetősége bizonyítani a döntőben. Végül Isabella Londono Rivas (Kolumbia), Nikki van der Spek (Hollandia), Claire Bichard (Franciaország), Lisa Taylor (Egyesült Államok), Andrea Box (Ausztrália) és Klara Finkele (Egyesült Királyság) érdemelte ki a továbbjutást, azaz ők hatan alkotják majd a két csapatot.
{{articleGallery[23731].caption}}
Érdemes kiemelni, hogy az elmúlt években folyamatosan egyre nagyobb érdeklődés övezte a GS Trophy küzdelmeit, s rendre gyarapodott a hölgyrésztvevők száma is. Az első női selejtezőt még 2015-ben tartották, akkor tízen jutottak az elődöntőbe az alig több mint száz jelentkező közül. Két évre rá már 23 versenyző nyerte el a helyét a női elődöntőben, míg most összesen 32 hely jutott a szebbik nem képviselőinek.
Már korábban kihirdették az eredményt, ám ma felkerült a videó is arról, mivel kellett megküzdenie a 31 hölgynek az elődöntőben
Ráadásul nemcsak a résztvevők száma, hanem tudása is sokat fejlődött, és olyan országokból is szép számmal jelentkeztek a kalandmotoros versengésre, ahol egyébként nem divat és szokás, hogy a nők ilyen hobbit űzzenek - ebben az évben először képviselteti magát a GS Trophy-n Argentína, Brazília, Hollandia, Norvégia és Olaszország mellett Jordánia, Libanon, valamint Marokkó.