· Képek: MTI · 2020. január 20. 5

Hazai pilóta a MotoGP előszobájában

Hajrá magyarok!

Idén hét futamon bizonyíthat a két magyar pilóta, hogy beverekedje magát Észak- és Közép-Európa legeredményesebb versenyzői közé.
Nemzetközi utánpótlás-versenysorozatot indított a Dorna, melynek különlegessége, hogy több különböző széria betétfutamain léphetnek pályára az ide nevező fiatalok. Northern Talent Cup névre keresztelt bajnokság összecsapásai közül kettőt a MotoGP, egyet a Superbike-világbajnokság, hármat pedig a nyílt nemzetközi német bajnokság (IDM) fordulóin belül rendeznek meg. A fiatal motorosok így többek között a hollandiai Assenben, az osztrák Red Bull Ringen, a csehországi Brnóban és a németországi Hockenheimringen is versenyezhetnek majd - egytől-egyig csupa legendás helyszín.
{{articleGallery[24380].caption}}
A Dorna azonos technikai feltételeket biztosít az általa meghívott, 12 és 17 év közötti pilótáknak, ugyanis a 24 fős mezőny minden tagja ugyanolyan KTM-mel küzdhet majd. A kiválasztottak 14 országból érkeznek, Magyarországot Görbe Soma és Varga Tibor képviseli majd a sorozatban, ahol RC4R-ekkel lépnek pályára. Alig három hónap múlva, április közepén rendezik a nyitófutamot Assenben, a Superbike-vb programjaként, a záróviadalra pedig szeptember végén kerül sor a Hockenheimringen.