· 2018. november 1. 6

Rekordidő alatt előkerült a lopott Honda CB500 Four

A közösség ereje

Mr. Rodgers rém peches, egyszersmind rendkívül szerencsés ember. Mikor ellopták gyönyörű Hondáját, kétségbe esett, de a motoros közösség tagjai gyorsan felvidították, amikor nyomára akadtak a gépnek.
Közel két hete, október 19-én a nyílt utcán lovasították meg a csodaszép veteránt, a tolvajok annak ellenére gyorsan végeztek, hogy vaskos lánccal lezárva, ponyvával letakarva parkolt a Honda. A tulajdonos nem sokat tétlenkedett, feljelentést tett, és az elérhető szinte összes motoros Facebook-csoportba feltöltötte a CB képeit, no meg a lopás történetét, hátha valakinek feltűnik a nem mindennapi masina.
{{articleGallery[19874].caption}}
Legnagyobb meglepetésére nemsokára üzenetet kapott egy idős hölgytől, aki örömmel újságolta, hogy a lopás helyétől alig egy-két kilométerre parkol egy ilyen motor. Szó szót követett, majd kiderült, hogy a rendszám is stimmel, így Mr. Rodgers azonnal útnak indult, hogy visszaszerezze Hondáját. A törött gyújtáskapcsolót leszámítva szinte sértetlen volt a gép, melyet azóta egy barátja zárt udvarán tárol, hogy még egyszer ne ismétlődhessen meg ez a rémálom.

Egyre népszerűbb a „pihentetés”

Története tanulságos lehet a hazai motortulajdonosoknak is, mivel itthon is egyre gyakoribb, hogy a lenyúlt kocsit vagy motort pár utcával odébb „pihentetik” a tolvajok, s csak akkor mennek vissza érte, amikor már elült a vihar, s a tulajdonos sem keresi már olyan nagy erőkkel. Érdemes hát lopás után egyből átfésülni a környék kisebb utcáit, parkolóit, és/vagy GPS-alapú riasztót építeni a gépbe, mely jelzi a rablást, egyben megmutatja, hogy éppen hol parkol az elkötött jármű.