· 2020. június 17. 44

Megnyílt a román határ, vége a karanténnak

Irány a Transzfogaras?

Újra szabadon utazhatunk Romániába és onnan haza, miután ma megnyílt az összes határ minden közlekedő előtt és megszűnt a kéthetes karanténkötelezettség. Már csak a kinti vészhelyzeti szabályokra kell ügyelnünk.
Szerdától megszűnik a karanténba vonulási kötelezettség a Magyarország és Románia közötti határátlépés esetén a két ország állampolgárainak - derült ki tegnap délután. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy pont ugyanúgy utazhatunk Erdélybe és vissza, mint korábban, ha a hétvégén megnéznénk Zetelaka csodás víztározóját, a Transzfogaras kanyarjait vagy Békás-szorost.
{{articleGallery[25750].caption}}
Persze a nyitott határ csak a történet egyik része, és jó tudni, hogy Romániában még tart a veszélyhelyzet, mi több, éppen tegnap hosszabbították meg 30 nappal, miután jó egy hét alatt vagy félezer fővel nőtt a kórházban ápoltak száma (4900-5000 fő). Ugyanakkor néhány enyhítést is bejelentettek, így például kinyithatnak a nagy bevásárlóközpontok, és az éttermek teraszai, de továbbra is zárva maradnak a vendéglátóhelyek beltéri részei, a mozik és a színházak. Ha Te is útra kelnél, itt olvashatod részletes túraajánlónkat Erdélyről, itt pedig CBLaci remek képei és gondolatai csábítanak erdélyi kalandra.