· 2019. szeptember 16. 5

Egy megmentett kisfiú anyukája áll az akció hátterében

Mentőmotorra gyűjtenek

A kisfiú szerencsére nem sérült meg súlyosan, csak rosszul esett és hirtelen nem kapott levegőt a játszótéren. Az anyuka kétségbeesett kiabálására ott termett egy mentőmotoros, aki elsősegélyben részesítette a gyermeket, majd bekísérte a mentőautóval a kórházba.
A kétgyermekes anyuka, Törökné Tenk Dóra a facebook oldalán írta meg a történetét, és néhány napon belül rengetegen - több mint tízezren - megosztották a megható történetet.

Egy megmentett kisfiú anyukája áll a az akció hátterében

Az asszony úgy döntött, pénzgyűjtési akciót szervez, hogy segíthesse a nagyszerű munkát végző motoros mentők munkáját. Kiderült számára ugyanis, hogy Magyar Mentőmotor Alapítványnak mindössze hat darab mentésre felkészített kétkerekűje van, és szeretné elérni, hogy sikerüljön még egy járművet venniük. A szükséges eszközökkel felvértezett járgány nem olcsó, nagyjából tízmillió forintba kerül, és az alapítványnak nem nagyon van forrása arra, hogy a jelenlegi flotta fenntartása mellett újabb gépeket vegyen. Hogy mi kerül ennyibe egy motoron? Korábban mi is „szétszedtünk” egyet, hogy megnézzük, milyen életmentő felszerelések lapulnak a dobozokban.
{{articleGallery[23124].caption}}
Aki szeretné támogatni a kezdeményezést, annak a Magyar Mentőmotor Alapítvány számlaszámára kell utalnia a pénzt, ennek száma 10700392-49679304-51100005. S ne felejtsék el beleírni a közleménybe, hogy BALÁZS MOTOR - így hívják a megmentett kisfiút, ezért választotta ezt az elnevezést Dóra asszony.